Pluktuin

Op Bosjes Fruit groeien normaal veel  frambozen en bessen. Helaas zijn er dit jaar door de koude nachten geen pruimen en frambozen.  Maar gelukkig hebben dit jaar 2019  wel veel kersen. Dit zomerfruit is erg lekker en gezond.  Ons fruit groeit in de buitenlucht en in de volle grond. Dit geeft een natuurlijke groei en een heerlijke smaak.

  1. Bij de ingang staat aangegeven staan bakjes om in te plukken.
  2. Je krijgt uitleg bij de tuin. 
  3. Je gaat plukken en jong en oud mag plukken.
  1. Na het plukken kom je om af te rekenen.
  2. Je geniet nog even na en snoept van het fruit.

Hoe kun je plukken

Natuurlijk kun je alles plukken wat er op dat moment bij ons rijp is. Je krijgt een bakje en vult dit zelf met het fruit.  Dit kan van alles zijn: rode of zwarte bessen of bramen. Ook hebben we weer kersen. Van te voren krijg je een korte uitleg wat rijp is en hoe je kunt plukken.

Iedereen kan en mag plukken.  Ook al ben je klein met hulp kan iedereen zijn of haar bakje vullen. Het  is niet moeilijk en met goed zoeken is het een plezierig karweitje.

Na het plukken, fruit snoepen en rondwandelen kunt u de gevulde bakjes afrekenen. Je betaalt wat er geplukt is. De oogst kan je dan meenemen. Of nog even genieten en snoepen in de schaduw op een bankje.

Als de bloemen in bloei staan, kun je deze ook plukken. De scharen liggen dan klaar.

Het seizoen begint met de zwarte bessen. Daarna komen al vlot de kruisbessen en de eerste rode bessen en kersen. Iets later in juli komen de zomerframbozen.  Het seizoen gaat door met blauwe bessen. Als afsluiting volgen de bramen, herfstframbozen en de pruimen.

De  boerenbloemen, dahlia’s,  planten we eind mei. Aan het einde van de zomer kun je een boeket meenemen. Ook het wilde bloemenmengsel is dan in al haar pracht te bewonderen en te plukken.

Wanneer kan je plukken wat plukken

Wat er rijp is kun je plukken. Kijk goed op de website of wat er rijp is. Ook kun je van te voren kijken op de oogstkalender.

Als de bloemen in bloei staan kunnen ze geplukt worden met een schaar. De scharen liggen klaar bij de bloemen.

Wat moet ik meenemen ?

Als het zonnig is een zonnehoed en  zonnebrandcrème. Als het nat is, kun je laarzen aandoen, zodat je voeten niet nat worden.  Bakjes hebben we hier genoeg dus je hoeft geen eigen bakjes mee te nemen. Maar een eigen draagtas is wel gemakkelijk.

Als het echt warm is, kom dan 's morgens.

Wat kost het ?

Het afrekenen doe je per bakje geplukt fruit. De bakjes worden door ons niet afgewogen, maar in het bakje past minstens 500 gram fruit. Alle soorten worden afgerekend op € 2,00 per bakje. Rozenbottels kosten €  1,00 per bakje. Deze zijn ook lichter. Tijdens het seizoen hebben we aanbiedingen en kortingen bij grote hoeveelheden.  Kijk daarvoor ook regelmatig op de nieuwspagina.

Ik kan niet zelf plukken, kan ik dan wel zomerfruit komen halen ?

Natuurlijk kan dat, neem contact op met ons, dan kijken altijd, wat we kunnen regelen.  Als er voldoende is fruit,  is een bestelling plaatsen ook mogelijk. Neem dan wel even contact met ons op.

Openingstijden:

In het plukseizoen van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Bij hete weersomstandigheden kunt u alleen 's morgens plukken. Het plukseizoen eindigt half september, we zijn dan alleen open op afspraak.

Neem ook contact met ons op voor vragen en wensen.